Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel  van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op kunnen rekenen.  Lopen, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen.

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is beseft u pas als u ergens last van krijgt als het lichaam even niet mee werkt. Degene die daar alles vanaf weet is de fysiotherapeut: de specialist in bewegen. Bij hem of haar kunt u terecht voor behandeling van klachten.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan twee en een half miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Omdat zij problemen hebben met bewegen. Het merendeel van de patiënten wordt door de huisarts naar de fysiotherapeut verwezen. Ook zonder verwijzing kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen bij alle soorten bewegingsproblemen.
Bewegingsproblemen kunnen te maken hebben met gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan de schouder, elleboog, pols, heup,knie en enkel, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek , bekken , rug en kaak.

Uiteraard kunnen problemen met het bewegen ook te maken hebben met spieren. Ook hiervoor bent u bij een fysiotherapeut aan het juiste adres.

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt de patiënt zodat hij of zij zo goed mogelijk het dagelijks leven kan voortzetten.  Normaal boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten en weer naar het werk gaan.

fysiotherapie-wit-elleboog

Neem contact op